В „Интервюто в Новините на NOVA” гостува посланикът на Украйна у нас Н. Пр. Виталий Москаленко

В „Интервюто в Новините на NOVA” гостува посланикът на Украйна у нас Н. Пр. Виталий Москаленко. Той коментира анексирането от Русия на Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области.

„Не мисля, че Русия придобива тези области завинаги. Нека да припомня, че през 2014 година, когато беше анексиран Крим и навлезе в части от ДНР и ЛНР – заявява и тогава, и сега, че това е завинаги. Сега територията на тези четири области не е придобита изцяло от Русия. Това са псевдо референдуми. Това е една пропагандистка заблуда”, заяви той.

Путин пред многохиляден митинг на Червения площад: Победата ще бъде наша! (ВИДЕО)

По думите на Москаленко Украйна ще си върне анексираните области. „Киев ще си върне Крим, както и окупираните райони на Донецка и Луганска област”.

Според него едва ли има държави, които да признаят подписаните укази за анексите от президента Владимир Путин. „Това анексиране, което днес беше обявено, е все едно ние да обявим Кубанска област, така нареченият Краснодарски край – почти изцяло населен с украинци, Ростовска област и Ставрополие – за украински територии. нека си спомним, че през 1918 година тези територии са били част от територията на Украинската народна република. Това действие на Путин и неговата клика е израз на поредния етап на войната”, подчерта той.

И допълни: „Това означава, че войната ще става по-интензивна и по-безкрупулна”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.