Вижте в какво точно актрисата обвинява бившия си съпруг

Анджелина Джоли заведе ново дело срещу Брад Пит, предаде АП. Актрисата обвинява бившия си съпруг в домашно насилие. Според Джоли, по време на полет през 2016 г., Пит е хванал главата й и я е разтресъл. След това актьорът стиснал едно от децата им и блъснал друго, докато те се опитвали да защитят майка си.

Описанието на претърпяното насилие в частния самолет идва на фона на иска от страна на Джоли, касаещ собствеността на френското имение и винарната на бившите съпрузи. 

Анджелина Джоли с рядко интервю за децата, раздялата и къщата, близо до дома на Брад

Говорителят на Пит, който не е упълномощен да се изказва публично, опроверга остро обвиненията на Джоли, наричайки ги "поредна атака, която само наранява семейството".

Обвиненията в насилие бяха отправени скоро след самия полет. Детайлите обаче бяха отразени в бракоразводните документи и разследването на ФБР и службата за защита на децата и семейството на Лос Анджелис. И двете институции не намериха причина за законови действия срещу Брад Пит. 

Според решението на съда грижата за децата е поделена наполовина. Заседанието беше при закрити врата. По-късно това решение беше оспорено от Джоли и в крайна сметка анулирано. Повече детайли от обвиненията бяха разкрити през тази година, когато Джоли предприе правни действия срещу ФБР. Първата медия, информирала за съдебното дело, беше „Ню Йорк таймс“. 

Новата приятелка на Брад Пит намекна за проблеми в отношенията му с Анджелина (СНИМКА)

Според обвиненията на Джоли на 14 септември 2016 г. Джоли, Пит и техните шест деца пътували от винарната „Шато Миравал“ във Франция към Лос Анджелис в САЩ. Пит започнал да се държи агресивно още преди отиването на летището, когато се конфронтирал с едно от децата. Анджелина Джоли попитала съпруга си какво не е наред. Пит я обвинил, че защитава прекалено децата и я атакувал вербално. По-късно той я блъснал в банята и продължил да й крещи. Хванал главата й и я разтърсил, после хванал раменете й и накрая я блъснал на пода. Едно от децата се опитало да защити вербално майка си и Пит се нахвърлил върху него. Джоли се опитала да спре съпруга си и като следствие от това гърбът и лакътят й били наранени. Децата се опитали да се защитят едно друго. Пит хванал едно от тях за врата и блъснал друго в лицето. 

Екранните партньори, които сключиха истински брак (ГАЛЕРИЯ)

Според документите Пит заливал Джоли с бира, а децата – с бира и червено вино. Джоли е дала показания пред ФБР в дните след полета. Показанията й по-късно са променени.   

Приложена е и снимка на лакътя на Джоли, където се вижда следа от нараняване. Според думите й Пит изпил две или три питиета, но не изглеждал пиян и можел да говори ясно. 

Изявление на ФБР гласи, че не е необходимо допълнително разследване. 

По-късно Пит отхвърли като „напълно неверни” новите обвинения към него. „Историята, която Джоли разказва, продължава да се развива всеки път с нови необосновани твърдения. Брад пое отговорност за това, което е извършил, но няма да поеме отговорност за това, което не е направил. Тези нови твърдения са напълно неверни“, се казва в изявлението на говорител на актьора.

47-годишната Джоли и 58-годишният Пит, и двамата носители на „Оскар“, бяха сред емблематичните двойки на Холивуд. Двамата имаха романтична връзка цяло десетилетие, преди да сключат брак през 2014 г. Раздялата им беше обявена през 2019 г. от съда, но разводът не беше финализиран заради финансови спорове. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА, БГНЕС