Зеленски съобщи за важна среща с военни представители

Украинските сили са успели да си върнат още няколко селища в частично окупираната от Русия южна Херсонска област. Това обяви президентът Володимир Зеленски в редовното си видеообръщение.

През последните няколко дни украинските сили напредват значително на изток и на юг, като отвоюваха десетки селища в Донецка и Херсонска област. В сряда Владимир Путин подписа закон за присъединяването на около 18% от територията на Украйна към Русия.

Путин разпореди Русия да поеме атомната електроцентрала в Запорожие

На среща с учители по видеоконферентна връзка руският президент заяви, че очаква обстановката в Донбас и в другите контролирани от Москва територии да се стабилизира и те спокойно да могат да се развиват.

„Само през изминалото денонощие от фалшивия референдум в Херсонска област бяха освободени и стабилизирани населени места като Нововоскресенске, Новогригоровка и Петропавловка. Движението продължава”, обяви Зеленски.

Новият пакет от санкции на ЕС срещу Русия влиза в сила от утре

Украинският държавен глава съобщи и за важна среща с военни представители. „Повечето доклади, приетите планове и одобрени документи определено ще зарадват украинците. И определено ще огорчат окупаторите. Защото те ще бъдат държани отговорни за всичките си злини. Те ще отговарят пред нашето оръжие, пред украинския съд и по международното право. Никой от тях няма да избяга от това”, предупреждава той.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.