Дрогиран шофьор причини инцидента на 28 септември

Шествие в памет на жената, която загина при тежката катастрофа в Шумен. То започна в 18:00 часа от мястото на инцидента. Много нейни близки се събраха, за да поискат справедливост. 

Жена загина при катастрофа с 18-годишен шофьор в Шумен (СНИМКИ)

На 28 септември 18-годишен шофьор се вряза с колата си в автомобила на Светомира Станчева и отне живота й. Полевият тест за наркотици показа, че обвиняемият Жечко Кюркчиев е карал след употреба на амфетамини. Според защитата му това се дължи на зъболекарска упойка. В съда кръвната му проба се оказа отрицателна и магистратите го оставиха под „домашен арест”. Впоследствие джипът, шофиран от Кюркчиев в деня на фаталния инцидент, беше намерен изгорял.

“Очакваме държавните органи да си свържат задълженията, да донесат в нашето семейство удовлетворението, което ни е нужно, и всеки да си получи заслуженото. Ние сме против агресията, искаме всичко да се реши по законов път”, каза бащата на загиналата Светомира - Анатолий Станчев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.