Професионалисти обсъдиха новите технологии в образованието на конференция

Възможностите на технологиите в образователния процес са много. Но достигането на този технологичен идеал често е за сметка на стреса, който изживяват учителите, учениците и директорите. Това обясниха в предаването „Социална мрежа” представители на Сдружение „Образование без раници.”

„В първата част на събитието коментирахме технологиите, тяхното място в класните стаи, започнахме дори от политиките, които има ЕС за умното прилагане на дигитализацията”, коментира Розалина Лъскова, директор на Сдружение „Образование без раници ”.

На конференцията са обсъждани конкретни работещи практики и такива, които са прилагани в Европа. „Обучителската професия изживява най-много техно-стрес, защото очакванията учителите да използват технологиите по невероятни начини са огромни от една страна. От друга страна, по време на онлайн обучението, това беше единствената професия в световен мащаб, която беше пред екрана в жива връзка, което е много натоварващо”, допълни Иван Господинов, образователен експерт в Сдружение „Образование без раници”.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.