"Тя каза" е базиван на книгата на журналистките Меган Туохи и Джоди Кантор

Нов филм разказва историята на жените, осмелили се да споделят за сексуалните посегателства на холивудския продуцент Харви Уайнстийн. В главните роли в лентата “Тя каза”, базирана на книгата от 2019г., влизат актрисите Кери Мълиган и Зоуи Казан, които се превъплащават в журналистките Меган Туохи и Джоди Кантор. Двете пишат книгата, в която разказват за множеството посегателства върху жени на Уайнстийн. За работата си по нея те са отличени с награда “Пулицър”.

На червения килим се, редом с актьорите, застанаха още бившата асистентка на Уайнстийн - Зелда Пъркинс и нейната колежка Роуина Чиу. 

Харви Уайнстийн ще бъде съден и във Великобритания

Публичните оплаквания на жертвите на сексуален тормоз от страна на продуцента започнаха през 2017 г. и доведоха до създаването на глобалното движение #MeToo. 

След първите обвинения срещу филмовия продуцент. станали публично достояние, още близо 100 жени разказа своите истории, сред тях актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек.

Уайнщайн, който отрича да е имал интимни отношения без съгласието на жените, беше осъден в Ню Йорк през март 2020 г. на 23 години затвор за изнасилване и сексуално посегателство срещу две жени. Той обжалва присъдата. В момента е съден в Калифорния по допълнителни обвинения в сексуално престъпление, но продължавам да не се признава за виновен.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс