Според него ПП са изпаднали в изолация

Разговорът в НС трябва да е зрял, а там в момента виждаме една детска градина. Това обясни в студиото на „Здравей, България” Даниел Митов от ГЕРБ.

Според него в четвъртък „Продължаваме Промяната” са изпаднали в изолация.

„Никой не отиде на техния разговор. Завъртяхме се да видим дали има някой там и си тръгнахме. Ако се води някакъв дебат в НС, то това трябва да се случи в пленарна зала. Камерите са там, журналистите са в кулоарите”, поясни той.

„Даваме си сметка за проблемите в държавата, знаем , че парламентът трябва да заработи. Направихме компромис с оттеглянето на нашия кандидат, тръгнахме да търси формули. Тези формули се търсят с разговори. Председателският съвет е един от начините, по който може да започне този разговор. ПП го наричат задкулисие по някаква причина. Парламентът и неговите формати за тях са задкулисие”, каза още Митов.

„Днес ще започнем отново онзи разговор, който приключихме снощи. Ще започнем да търсим възможности и принципи около които да изберем председател. Вчера този разговор тръгна. Радвам се, че в крайна сметка температурата на говореното спадна”, обясни депутатът. Според него ПП искат да се стигне до нови избори.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.