Съоръжението не работи вече близо месец

Спортни клубове излязоха на протест заради неработещ басейн във Варна. Съоръжението е затворено от близо месец и състезателите не могат да тренират.

От общината обясниха, че фирмата, доставяща препаратите за обработка на водата, е повишила многократно цените.

 „Проблемът е много сериозен, защото бъдещето на нашия спорт - синхронно плуване, е застрашен. Цялата 2023 г. ще бъде нулева за варненските клубове”, каза Галина Георгиева, председател на спортен клуб „Аква Спорт”

 „В момента започва първенството по водна топка. Варненците се подготвят за квалификация на европейски първенство, а държавата, чрез Министерството на спорта, инвестира стотици хиляди левове”, каза Дирон Ръсовски, представител на клубове по водна топка.

Затвореният басейн "Алекси Алексиев" не работи от 1 октомври, а от общината обясниха, че фирмата доставяща препаратите за обработка на водата е увеличила многократно цените.

От общинското предприятие са инициирали нова обществена поръчка за избор на доставчик на препаратите и ако тя бъде обжалвана, минимумът за избор на изпълнител е около 2 месеца.

Това обаче породи ново недоволство сред родителите, а от общината предложиха компромисен вариант - децата да комбинират тренировките в другите 2 басейна в комплекса.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.