Лидерът на "Възраждане" коментира темата за това дали страната ни трябва да изпрати военна помощ в Украйна

Евроатлантическата тълпа доминира парламента. Това заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS в контекста на днешните дебати за изпращане на оръжия за Украйна.

Костадинов напомни, че президентът също може да наложи вето и от „Възраждане” ще се обърнат към него, ако решението бъде прието.

"България няма място във войната - нито срещу Русия, нито срещу Украйна. Всяко вземане на страна е вредно за нас", категоричен бе Костадинов.

„Възраждане” с протест пред НС срещу изпращането на военна помощ за Украйна

Според него целта на САЩ е да разгорят максимално широк военен конфликт, за да се разруши военно-икономическият потенциал на Русия и на Европа.

„Първа фаза ще бъде въвличането на България във военния конфликт. Втора фаза ще бъде изпращане в Украйна на български военен контингент. Третата фаза ще е широко разгръщане на военния конфликт”, смята лидерът на „Възраждане”.

Той каза още, че страната ни в момента е "окупирана" и чуждите военни контингентите у нас се доближават до състава на българската армия.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.