Една от най-оспорваните борби - тази в щата Джорджия - ще бъде решена след балотаж

Чак през декември може да стане ясно, кой печели мнозинство в Сената на Съединените щати.

Една от най-оспорваните борби - тази в щата Джорджия - ще бъде решена след балотаж. Правилата в този щат са по - различни и ако победителят няма над 50 процента от гласовете, се провежда втори тур.

Само три щата - Аризона, Невада и Джорджия -  още не са обявили крайния резултат. Партията, която вземе два от тези три щата, ще има мнозинство. В същото време републиканците практически сигурно ще си върнат контрола върху Камарата на представителите.

Междинните избори в САЩ: Вече излизат първите резултати

Това ще им даде способност да блокират законодателни инициативи на демократите. Надеждите им за голямо мнозинство, обаче, не се оправдаха.

"Смятам, че американския народ беше ясен - те очакват републиканците да бъдат готови да работят с мен. В областта на външната политика, надявам се да продължим двупартийното сътрудничество за противопоставянето на руската агресия в Украйна. След като се върна от срещата на Г-20, ще поканя лидерите и на двете партии, за да обсъдим как можем да работим заедно и със следващия Конгрес”, заяви президентът Джо Байдън.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.