Момчето е с опасност за живота

14-годишно момче е в тежко състояние в реанимацията на болницата в Стара Загора, след като кола го помете на улица "Христо Ботев" в село Бузовград. Тежкият инцидент е станал в петък вечерта около 17:30 часа, научи NOVA.

Детето, което е с опасност за живота, карало велосипед в пътния банкет, когато било ударено от автомобила.

Водачът на колата е избягал от местопроизшествието, но по-късно бил заловен. Той е на 57 години. Шофьорът бил с положителни проби за алкохол и наркотици - дрегерът показал над 1.2 промила.

По информация на БТА момчето е в кома и е интубирано. На шофьорът е повдигнато обвинение.   

Свидетелски показания сочат, че три момчета от селото са били връхлетени от автомобила, другите две не са пострадали тежко.

Родители и близки на трите деца не могат да се съвземат от шока.

„Стояли са на банкета, отстрани на главната улица. Колата с бясна скорост минала и ги връхлетяла. Всичко е станало много бързо.  В първия момент, шофьорът, който блъска детето, побягва, те съответно остават сами, не знаят какво да правят, инстинктивно се обаждат на 112”, разказа Валентина  Узунова, майка на едно от децата.

Шофьорът на автомобила е избягал към съседното село, където живеел. Впоследствие става ясно, че е шофирал с над 1,2 промила алкохол.

„Установен е четири часа по-късно в дома си. Автомобилът е бил на мястото в дома му. Иззет е по досъдебното производство и водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. И двата резултата са положителни”, заяви Таня Димитрова, районен прокурор на Казанлък.

„Установено е, че е употребил метаамфетамин.  Предстои задържането му за до 72 часа”, допълни Дойчо Цанев, наблюдаващ прокурор.

В Бузовград хората твърдят, че постоянно се шофира с превишена скорост.

„Бих казала, че цялото село е в шок, дори околността. И се надяваме детето да има голям шанс, въпреки че чуваме не много добри новини, но молим се всички за детето”, каза Мая Берова, кмет Бузовград.

57-годишният мъж, предизвикал инцидента, е задържан. Може да получи наказание до 6 години лишаване от свобода.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.