Демократите на Джо Байдън се доближиха до запазването на контрола над Сената

Още не е ясно кой печели Конгреса в Съединените щати след ключовите междинни избори. Демократите на американския президент Джо Байдън се доближиха до запазването на контрола над Сената, след като отбелязаха победата си над Аризона.

Това изравнява битката, като оставя 49 места от демократите и 49 места от републиканците. Решаващи ще бъдат гласовете в щатите Невада и Джорджия. 

В САЩ може да чакат още месец за резултати от изборите

Междувременно Доналд Тръмп влезе в остра реторика с губернатора на Флорида Рон Де Сантис. Въпреки че Де Сантис получаваше подкрепа доскоро, сега Тръмп нарече губернатора посредствен политик, на когото липсва лоялност. А политолози отвъд Океана коментираха, че причината за разрива най-вероятно е, че Тръмп вижда в него основен съперник по пътя си към президентските избори през 2024 година. Тръмп ще официализира кандидатурата си за президентските избори до дни. Това потвърди дългогодишният му съветник, като добави, че изявлението на Тръмп ще бъде „изпипано и грижливо подготвено".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.