Нуредин Кафелов беше открит мъртъв в колата си

Кметът на Якоруда, който беше открит мъртъв в колата си, се е държал странно през последните дни. Това споделят негови близки, съобщиха от Прокуратурата.

В понеделник сутринта Нуредин Кафелов освободил шофьора си и му казал, че има лична работа. След това със собствения си автомобил тръгнал в посока хижа „Трещеник”. След като дълго време кметът не отговарял на телефона, шофьорът и секретарят на общината тръгнали да го търсят. Открили го мъртъв.  

„През деня с него са говорили роднини и служители на общината. От няколко дни се е държал по-различно, видимо е бил притеснен и затворен. В един момент е изключил телефона си”, заяви на брифинг прокурорът Костадин Чилев.

Кметът на Якоруда е открит мъртъв в кола

От Прокуратурата поясниха, че не са установени следи от присъствието на друг човек в колата, където е открито тялото. По телефона му са намерени две дупки, които приличат на следи от куршуми.

„Всички находки сочат към самоубийство. Разбира се, работи се и по други версии. Извърша се оглед в дома му. Оръжието, намерено в автомобила, е негово. Имал е разрешение за притежанието му", поясни Чилев.

 

 

В Якоруда всички са шокирани от смъртта на Кафелов. Той бе дългогодишен кмет на града. Припомняме, че името му е свързано с няколко скандала. През лятото на 2022 г. КПКОНПИ започна разследване срещу него за конфликт на интереси.

Повече гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.