Военнослужещите демонстрираха въоръжение и бойна техника

Въоръжение, бойна техника и способности демонстрираха военнослужещите от поделение 54 990 – Враца. За да видят това, в Деня на отворени врати дойдоха групи от Враца, Мездра и Криводол. Най-интересни се оказаха демонстрациите с AIRSOFT оръжие и действията на патрул, попаднал в засада.

Историята, която разказа демонстрацията, е такава, каквато може да се случи на бойното поле. При обход патрулът попада на вражеска засада и трябва да действа незабавно.

„Най-важното за един патрул, когато попадне на засада, е своевременно да открие откъде идва заплахата и да отвърне”, казва началникът щабът майор Пламен Великов.

Демонстрацията с AIRSOFT оръжие можеше да опита всеки. Патроните са безопасни пластмасови топчета, но пък оръжията са като истински и с тях дори се правят учебните стрелби.

На особено почит все пак беше полевата кухня. Тя може да нахрани 300 души. Наричат я най-стария войник в армията. Може да приготви 4 ястия с един наръч дърва.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.