Председателят на Федерацията с коментар по темата

Изразходвани ли са неправомерно средства от ръководството на Българската федерация по канадска борба - темата коментират председателят на Федерацията Асен Хаджитодоров и неговият юридически съветник Иван Гемков. В ефира на „Събуди” се ви показахме няколко разследвания по темата.

„Станахме свидетели на една злонамерена, манипулативна и невярна информация, подплатена от изказванията на представители на спортни клубове, които са нарушили правилата на Световната антидопингова агенция и на световната федерация. Те многократно нарушиха и Закона за физическото възпитание и спорт”, каза Хаджитодоров.

Той оспори и изнесена информация, че федерацията е получила финансиране от 2,5 млн. лв. „Това е абсолютно невярно. По договорите, които сме подписали със Спортното министерство за последните пет години, сме получили целево финансиране 870 000 лв.”, добави председателят на Федерацията.

Невярно било и твърдение за премиите, получавани от треньорите. „80% за първия състезател, получил медал, и 40% за всички останали. Най-голямата небивалица, която беше изнесена, е обвинението в източване. За последните години Федерацията е получила бюджет от 160 000 лв. на година”, подчерта Хаджитодоров.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.