Може би затова, с грижа за хората, е измислен Международния ден без покупки

Слагаме чертата след края на черния петък, който както винаги траеше не 24 часа, а няколко дни или пък няколко уикенда. Ситуацията общо взето винаги е „Бюджет надхвърлен“, ако изключим разбира се хората, които знаят що е то финансова дисциплина и още по-трудното знаят как да я спазват. Такива обаче сигурно са малко и пред щанда обикновено всички задръжки падат – особено финансовите. 
 
Черен петък е като 8 март – и да не си купил нищо сутрин, вечер съвестта се обажда и тичаш бързо до магазина да наваксваш. И затова магазините са пълни от ранни зори до късни доби. Състезателния хъс го има в погледа на всеки чернопетъчен потребител. Защото никой не иска да си самопричини горчивината от това да изпусне уреда с най-голямото намаление. Защото под носа ти някой по-надъхан от теб да измъкне последната пералня от намалените е и да те погледне победоносно е потребителска болка, която не се търпи. 
 
 Разбира се, капката катран винаги е съмнението, че намаленията не са това, което ни се иска да са. И затова на Черен петък често се чувстваме като в Черен Петър – играем, играем, подхвърляме една стока и накрая може да се окаже, че сме взели най-неподходящата, ненамалената и некачествената.
 
"ЧЕРЕН ПЕТЪК": Всеки четвърти българин ще изхарчи поне 500 лв.
 
И все пак хората купуват – просто масовата реклама и психозата отвсякъде влияят.
 
Много потребители признават, че след черния петък, идва черния понеделник, в който банковите сметки са поизпразнени. И може би затова, с грижа за хората, е измислен Международния ден без покупки, който явно неслучайно настъпва след голямото харчене. Има логика - всичко излишно е похарчено и е време за терапия – без да влизаме в магазина, без да слушаме касовия апарат и без да срещаме продавач консултанти.
 
И все пак черният петък си остава някак по-празничен от Международния ден без покупки. Защото е факт, че щом купиш нещо ново – дори и да е дребно – вкъщи те посрещат с усмивка... точно като на 8 март.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.