Убийството бе извършено преди 2 години

Осъдиха на доживотен затвор мъж, пребил до смърт приятелката си в Плевенско. 49-годишният е признат за виновен за това, че на 24 май 2020 г. в село Рибен умишлено е умъртвил 41-годишна жена по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщиха от Прокуратурата. Тя е починала на 2 юни.

Задържаха мъж от Габрово, пребил до смърт партньорката си

От събраните доказателства по делото е установено, че извършителят и жертвата са се познавали повече от 20 години. Неколкократно имали любовни отношения, последната им връзка е от 2019 г.

На 23 май 2020 г. двамата са били заедно на рожден ден в дома на свои приятели, където консумирали алкохол. Мъжът се е държал агресивно. Между двамата възникнал скандал, тъй като той видял жената да пише нещо в телефона си.

Драстичен скок на случаите на домашно насилие у нас

Издърпал я, след което двамата напуснали празненството. Прибрали се в дома на мъжа. На 24 май 2020 г. между тях отново възникнал скандал. Той започнал да нанася удари на приятелката си с юмруци и шамари в различни части на тялото ѝ. Повалил я на земята и продължил да я рита с крак в гърдите, корема и главата, нанесъл ѝ и множество удари по тялото. Тя спряла да оказва съпротива, но въпреки това той продължил да я удря.

След побоя мъжът оставил безжизненото тяло на леглото, не потърсил медицинска помощ и не съобщил до 25 май , когато на място бил изпратен екип на "Спешна помощ". Въпреки оказаната медицинска помощ, жената е починала от нанесените ѝ травматични увреждания.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.