Инициативата е на БЧК

1642 ученици в неравностойно положение от 21 области в страната ще получават всеки ден през зимните месеци безплатна храна чрез програмата „Топъл обяд“ на Българския червен кръст (БЧК). Това съобщиха от организацията.

Проектът започна на 1 декември и ще продължи до началото на април 2023 година, пише БТА. Безплатна храна в училище получават сираци, полусираци, деца от многодетни семейства или с трайно безработни родители.

Българският червен кръст реализира за 19-а поредна година програмата „Топъл обяд”. Тя се финансира от Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК. Благодарение на средствата, предоставени от корпоративни партньори и индивидуални дарители, са набрани над 3 000 000 лв. С тях са осигурени около 2 млн. безплатни обяда за повече от 22 000 нуждаещи се деца от цялата страна.

Част от средствата за „Топъл обяд“ са постъпили и от индивидуални дарения през сайта на организацията, както и от еднократни или регулярни дарения на кратък номер 1255, предоставен от трите мобилни оператора.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА