Поздрав е отправен към служебния кабинет, БНБ и партии в парламента

Поздравявам всички, които подкрепят влизането на България в еврозоната. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook.

„Днес беше направена още една стъпка в тази посока. С подписването на Меморандума за разбирателство за производство на евромонети се доближихме до целта за присъединяване на България към еврозоната от началото на 2024 г.”, смята той.

Борисов поздравява служебното правителство и Българската народна банка за „продължаването на този национален приоритет, наследен от управлението на ГЕРБ”.

„Благодаря на заместник-председателя на ЕК Валдис Домбровскис, на комисаря Паоло Джентилони и на председателя на Еврогрупата Паскал Донахю за ползотворното сътрудничество”, допълва той.

„Благодаря и на всички партии, представени в парламента, които подкрепиха предложеното от ГЕРБ решение за ускоряването на преговорите. Когато нещо е важно, можем само заедно!”, заключва Борисов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.