Намерени са около 1000 обекта с вид на културноисторически ценности

Иззеха голямо количество антични предмети в Нови пазар, съобщиха от полицията, цитирани от Dariknews.

На 6 декември по време на специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с културно-исторически ценности, извършили проверка в търговски обект на ул. “Бенковски“ в Нови пазар.

В метална каса са намерени 40 монети и други обекти с вид на културно-исторически ценности, металдетектор с пита, и отбранителна граната, без да има разрешително.

26 арестувани при операция срещу трафика на културни ценности (СНИМКИ)

В частен дом на 36-годишен мъж са намерени и иззети множество восъчни отливки за изработване на културно-историчеки ценности, кашони и чували с калъпи, металдетектор и други 20 антични обекта. Случаят е докладван в прокуратурата.

36-годишният мъж от Нови пазар е задържан за срок до 24 часа. В следобедните часове в рамките на специализирана полицейска операция в Нови пазар е претърсен частен дом на ул,“ Мусала“, обитаван от 65-годишен мъж.

Намерени са около 1000 обекта с вид на културноисторически ценности и два металдетектора с пити. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Dariknews