Защо от "Възраждане" не поискат референдум за членството в ЕС, попита той

Габровски е един безспорен уважаван и авторитетен човек, отказалите среща с него да кажат защо са го направили. Ние само искаме да предложим вариант за съставяне на правителство. До момента не съм чул сериозен и възможен алтернативен вариант. Ако първият мандат не мине, по-скоро вървим към предсрочни избори. Не вярвам в третия. Това заяви за "Твоят ден" Тома Биков от ГЕРБ.

"Еврозоната е двустранен процес, не е покана, която се чудим дали да приемем. Приели сме да бъдем членове на еврозоната още с влизането в ЕС. Въпросът не е дали да се присъединим, а кога. Едва ли, ако направим референдум за членството ни в ЕС, резултатът ще сочи, че народът е против. Защо от "Възраждане" не поискат това? Нека и БСП го направят, щом не са съгласни с нас", попита той.

В ТЪРСЕНЕ НА ПОДКРЕПА ЗА КАБИНЕТ: Николай Габровски с първи срещи в НС (ОБЗОР)

По думите му позицията на НАТО е и тази на България - няма да се изпращат войски в Украйна, а само оръжие. "Никой в българския парламент не желае да изпращаме войски. Изпълняваме ангажиментите си като членове на ЕС и НАТО", обясни Биков. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.