Искането е във връзка с изпращането на оръжие за Украйна

"Възраждане" призова народните представители от БСП да се подпишат в искането им за сезиране на Конституционния съд за изпращането на оръжие в Украйна. По време на брифинг в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че пред тяхната стая ще бъде поставена масичка, за да могат депутатите от БСП да се подпишат, ако желаят. Костадинов коментира, че решението на парламента е в нарушение на Конституцията. Ние от "Възраждане" още ноември месец поискахме такава подкрепа от БСП - единствените, които бяха заявили, че са против подаряването на оръжие за Украйна.

Сега забелязваме, че има промяна на тяхното поведение и затова решихме да им дадем шанс да оползотворят и материализират тази своя промяна, като се подпишат под искането ни до КС за отмяна на това решение на Народното събрание и съответно сделката с Украйна. Той посочи, че в искането им до КС има положени 27 подписа, трябват да има още 21. БСП има тези подписи, каза Костадинов.

Нинова към Радев заради Указа за военна помощ: Предадохте левите хора, които два пъти ви издигнаха

Депутатът коментира още, че българският бюджет няма да даде 600 млн. лв., за да увеличи минималната работна заплата, но може да даде 650 млн. лв., за да издържа "украински туристи" в България.

Вчера в изказване от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отбеляза, че и "БСП за България", и "Възраждане" събират подписи за сезиране на КС за изпращането на оръжие за Украйна. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: Десислава Антова, БТА