Това съобщиха източници за NOVA

Планинските спасители от отряда в Дупница успяха да достигнат до ранния турист в Рила. Това съобщиха източници за NOVA. Спасителите свалиха пострадалия до хижа Рилски езера, след което той бе транспортиран до най-близката болница. Мъжът е с два счупени крака, като едната от фрактурите е била открита. Той е в тежко, но стабилно състояние. 

Припомняме, че инцидентът стана под Отовишки връх, на около 2700 м надморска височина. Сигнал са подали самият пострадал и свидетели на случилото се. Раненият бе локализиран. Той е със сериозни контузии и съмнение за фрактури на краката. 

 „Травмите му са тежки. Има фрактура и на двата крака. С него е имало двама души, които ни сигнализираха за пострадалия.  Пристигнахме по най-бързия начин, екипирахме се и поехме нагоре. Снегът беше много твърд, на места имаше лед. Ако имаше хеликоптер щяхме да приключим за около половин час”, разказа един от спасителите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.