Движението по бул. “Цар Освободител” в София в ограничено

Според повечето анкети голяма част от българите ще посрещнат Новата година вкъщи - заедно с близките си. Все повече, обаче, са хората, които чакат 12-ия час на площада. В големите градове у нас са организирани концерти за посрещането на 2023 година.

Големият концерт в столицата ще бъде на площад „Александър Батенберг”. Влизането в района става през общо шест контролно-пропускателни пунктове, а мерките за сигурност са изключително засилени. След двегодишна пауза София отново ще посрещне Новата година с празненства на открито.  Очакванията на организаторите от Столичната община са над 20 хиляди души да посрещнат 2023-а година на площад „Александър Батенберг”. Екипи на МВР и СО ще се грижат за реда и сигурността на площада. Концерти на открито ще има и в почти всички градове в страната. Над 180 полицаи ще следят за реда на площад „Батенберг” и предупреждават, че няма да се допускат лица в нетрезво състояние. Въпреки това, немалко столичани избират да посрещнат новата 2023-а вкъщи и се надяват с новата година да дойде и нов късмет.

Защо габровци празнуват Нова година ден по-рано

И докато едни се готвят за празненства, във Велико Търново не изневериха на традициите и за седми път  изпратиха старата година още по-обяд, с масово хоро.

В Бургас Новата 2023 година ще посрещнат с концерт под звездите, в компанията на дисколегендата Прешъс Уилсън. От полицията в морския град не съобщават точната бройка на служителите на реда, но отбелязват, че ще са три пъти повече в сравнение с минали години.

За посрещане на Нова година се готвят и в Пловдив. На площада пред Общината е издигната голяма сцена. Минути преди 19 часа приключи последната репетиция на музикантите, които ще забавляват пловдивчани и гостите на града тази вечер. Програмата започва в 22 часа. На сцената ще излязат групите „Уикеда”, „Тангра” и ансамбъл „Българе”.

За втора поредна година в Пловдив няма да има заря, поръчана от общината. Със средствата от нея са осигурени хранителни пакети на Дом за възрастни и украински бежанци. Ще могат да се наблюдават обаче фойерверките от частни имоти. В новогодишната нощ градският транспорт няма да работи, а „Синя зона” е безплатна до 2 януари. В последния ден на годината десетки хора предпочетоха да възползват от хубавото време и да излязат на разходка.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.