Държавният глава прие в Президентството турския министър на енергетиката

Само три седмици след посещението ми в Истанбул и принципната ни договорка с президента Реджеп Ердоган за задълбочаване на нашите отношения в сферата на енергетиката, двете ресорни министерства - на Турция и България, успяха да материализират нашата политическа воля в конкретно споразумение. Това коментира държавният глава Румен Радев пред министъра на енергетиката и природните ресурси на Турция Фатих Дьонмез, когото прие на среща в Президентството.

Днес „Булгаргаз” подписа споразумение с турската държавна енергийна компания „Боташ” за достъп до терминалите за втечнен газ и газопреносната мрежа на южната ни съседка. „Това споразумение е историческо за нашите страни, защото за първи път дава възможност на чужда компания да получи достъп до терминалите за втечнен газ на Турция и газопреносната система на страната. И защото отваря нови, немислими до момента перспективи за сътрудничество”, отбеляза Радев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.