Това обявиха от болница „Майчин дом”

Родилката, транспортирана със „Спартан”, е в крайно тежко, но стабилно състояние и в съзнание. Това обявиха от болница „Майчин дом”, където жената беше приета. Тя е докарана с остра кръвозагуба и ѝ е направена операция. Директорът на лечебното заведение проф. д-р Иван Костов коментира, че е оптимист.

„Лично аз, в моята практика, не съм виждал толкова добре организирана логистика от страна на Министерството на здравеопазването и Министерството на отбраната с хеликоптер и със „Спартан”. На 20-ата минута от кацането на самолета в София жената беше на операционната маса”, добави проф. Костов.

С вертолет и „Спартан”: Транспортираха родилка в тежко състояние от Силистра до София

Той обясни, че жената е постъпила в „Майчин дом” в много тежко, шоково състояние. „В случая това, което видяхме при операцията е, че има една голяма кръвозагуба. Не можем да кажем на какво се дължи”, допълни проф. Костов. Именно това е наложило да се направи операция, с подкрепата на съдови хирурзи, която е продължила три часа.

Възможно е да се стигне до нужда от кръводаряване за 38-годишната родилка. За момента обаче са осигурени достатъчни количества кръв.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.