Третият мандат вероятно ще бъде връчен на "Български възход", смята той

В България може да се влезе с червена бюлетина, ако лицето се издирва, по два начина: проблем в техниката на граничния пункт или преминаване през зелена граница. Това каза бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

„Терорист с профил във Facebook е нонсенс“, посочи той.

Йорданов изрази съмнения, че заловеният британски терорист може да застраши сигурността на България. По негови думи, ако той е имал намерение да направи нещо, след като е бил толкова време в България, е щял да го направи досега.

Във връзка с познанството на депутата Албена Симеонова от „Демократична България“ с британския терорист, Йорданов каза, че това трябва да се разследва, но ако до този момент няма информация, е възможно всичко да е „буря в чаша вода“.

Политикът смята, че се върви към избори, а лидерът на ГЕРБ се опитва да „вбие клин между тези политически сили, които получиха своите изборни резултати заради отричането на порочните управленски практики на ГЕРБ“.

Йорданов е на мнение, че развитието на политическата ситуация може да има две посоки. Първата е партиите, които искат промяна, да влязат с повече енергия и хора, които могат да печелят доверие и гласове и ще може да се получи разместване на пластовете. Втората е избирателната активност да пада, докато стигнем дотам, че ГЕРБ и ДПС да имат самостоятелно мнозинство за съставяне на правителство.

„Който не гласува на следващите избори ще е гласувал директно за ГЕРБ“, бе категоричен той.

Йорданов смята, че Румен Радев вероятно ще връчи третия мандат на „Български възход“.

За разплитането на полицейския чадър по случаите с катастрофата на Околовръстния път и на бул. „Черни връх“ Йорданов е на мнение, че няма забавяне.

По казуса със стрелбата по РПУ той подчерта, че отговорността е на МВР, но тук става дума и за човек, който страда от психическо заболяване.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.