Състоянието на момченцето е критично

На 4-годишното момченце, прието в "Пирогов" с тежки изгаряния, ще му бъде направена операция. Това заяви в ефира на "Здравей, България" бащата на детето. То беше транспортирано от Благоевград по спешност след инцидента, при който се запалило. Първоначално се появи информация за домашно насилие, а след това - за битов инцидент по време на игра между деца.

Според директора на „Пирогов” състоянието на детето е  критично. То е с 80% изгаряния. 

„Бях вкъщи и готвех, а детето играеше навън с братчето си. Внезапно видях, че се е запалил. Другото дете каза, че са си играли с пластмаса и са паднали върху огън. Съпругът ми беше на работа, а синът ми плачеше за баща си, който дойде в Спешното отделение от работа”, разказа в ефира на „Здравей, България” майката на детето Мирела.

По думите ѝ съпругът ѝ няма никаква вина за инцидента, каквато информация се появи първоначално. „Детето много обича баща си и го търси винаги. Не използваме бензин. Вкъщи няма такава запалителна течност. Когато видях, че детето гори, веднага на помощ се притекоха роднини и съседи”, посочва жената.

Бащата Елвис разказа, че вероятно децата са си играли с пластмасови бутилки и найлон, които са запалили. Той категорично отрече обвиненията, че е виновен за инцидента. Семейството има пет деца, всички са момчета.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.