Към момента няма законово право да се оттегли направения апорт

Ново развитие по сагата с акциите на Пловдивския панаир. Община Варна може да даде акциите си в Пловдивския панаир, ако получи 17 милиона лева. Това обявиха на пресконференция в морската столица председателят на общинския съвет Тодор Балабанов и депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев. През 2021 акциите в панаира, с които разполагаше община  Варна, бяха внесени като апорт в дружеството "Пълдин туринвест", но община Варна все още не е получила пари за акциите си. А към момента няма законово право да се оттегли направения апорт.

„Гласуването на Общинския  съвет ще бъде според мен грешно, ако то вземе решение под каквато и да е безвъзмездна форма ние да дадем тези акции на когото и да е било. Ако иска държавата, чрез Министерството на икономиката, ако иска Общинският съвет, ако иска община Пловдив нека да бъдат така добри да ни платят парите. Ние  нямаме претенции за тези акции, но да плащаме на Пловдивския панаир загубите, както сме го правили предходните години - няма да го направим. Защото и без това на нас парите не ни стигат”, заяви Бранимир Балачев, депутат от ГЕРБ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.