Той определи решението за затварянето на ТЕЦ-овете като "пълно предателство" и

Шансовете за съставяне на правителство са никакви. Радев направи троен удар днес. Първо, че даде мандата на БСП, с което отговори на всички нападки на БСП и персонално на Нинова. Второ, осигури си продължаване на управление на цялата държава. Третото, което никой не забелязва е, че отвори шанса на излизащите от нафталина напуснали БСП за учредяване на ново ляво. Така даде възможност на разочарованите от БСП да се присъединят към т.нар. „ново ляво“, което ще се основава сега. Това каза Владимир Кисьов, бивш главен преговарящ с Европейския съюз, в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Служебното правителство може единствено на провежда избори, не може да изпълнява собствени политики, посочи той. Такова правителство може да следва онези политики, заложени преди това, уточни Кисьов.

С червени рози и бонбони: Президентът връчи третия мандат на БСП

По темата за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост той каза: „Планът е за възстановяване и устойчивост. За каква устойчивост ще преговаря временното правителство, когато е силно неустойчиво цялото общество в момента. Виждаме какъв хаос е в държавата.“ Политикът смята, че „планът е подписан от хора, които или не разбират от нищо, или са абсолютно некадърни, непрофесионалисти, некомпетентни“.

„Не можеш сам да си подпишеш смъртната присъда в част енергетика“, заяви той. Ако сега намалим с 40 % емисиите, това означава да затворим ТЕЦ-овете, каза Кисьов. Той определи решението като „пълно предателство“. Политикът уточни, че този ангажимент е поет, за да се купят батерии. „Батерията е консуматив. Да заложиш милиарди за закупуване на консумативи, това отново е друг вид престъпление. Тези батерии имат давност. Няма никаква устойчивост в такова влагане на средства“, поясни Кисьов.

Цеков: България не е президентска република и няма да бъде

Той смята, че не е имало натиск от страна на Брюксел, а „глупост от наша страна“. „Как може да поемеш ангажимент, с който осигуряваш единствено безработица?“, посочи Кисьов.

„СДС е единствената партия, в която няма сътрудници на ДС, за разлика от всички останали, и е последователна в политика си“, каза политикът.

Кисьов е на мнение, че скандалът Nexo ще бъде използван от „крещящите политици“. Никой не говори спокойно, никой не анализира, само се нападат един друг, смята той.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.