Вижте какво каза тя за „На кафе“

В сряда в „На кафе“ ви срещаме с писателката Надежда Захариева. В интервю за предаването тя разказа за вдъхновението, за писането на стихове и как се справя с житейските трудности.

„Никога не съм писала стихове, защото съм приемала това като работа. Когато съм работила по текстовете на песни - да, това е бил умишлен сериозен труд, когато трябва нещо да не личи, че е написано нарочно, но ако стихотворението не си дойде само в главата ми просто нищо няма да се получи“, каза тя.

„За белетристиката ми се струва поне сега, че нямам време, все пак пораснах много“, добави Захариева.

Тя сподели и как преминава през трудните моменти в живота си. „За това да се справям е виновна майка ми с примера, който ми е давала, отнасяйки се спокойно и смирено. Тя беше много вярваща жена. Това е един светъл пример за мен. По-късно и от самия ми живот се научих да приемам всичко спокойно, защото човекът абсолютно от всяко премеждие може да извлече някаква поука“, смята писателката.

Запитана кои са моментите, в които е написала най-хубавите си стихове, тя отговори: „Не знам дали съм ги написала. Има някои, които качват в интернет много често. Ако това е признание – благодаря на хората“.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.