Програмата е достъпна и за пациенти от други болници

В пет болници в София вече ще има и психологическа помощ за пациентите с онкозаболявания, информира БГНЕС.

Те са: Първа многопрофилна болница за активно лечение – София ЕАД; Втора многопрофилна болница за активно лечение – София ЕАД; Четвърта многопрофилна болница за активно лечение – София ЕАД; Многопрофилна болница за активно лечение „Княгиня Клементина“ – София ЕАД; Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания "Проф. д-р Марин Мушмов" ЕООД.

Психологическата помощ ще бъде достъпна както за тежкоболни пациенти и за техните близки, така и за пациенти от цяла София. Координати на психотерапевтите вече са обявени на страниците на болниците, психологическата помощ е безплатно. То се осъществява по график – всеки ден по четири часа.

Целта е тежкоболните пациенти да имат възможност да се обърнат към психолог, а на пациентите с онкологични заболявания психологическата помощ да се предлага задължително от страна на лекарите.

„Идеята ни е да помогнем на хората да преминат по-лесно през стреса и тежкия период на лечение, като и да съдействаме за добрия му завършек. Скоро, заедно с пациентски организации и експерти ще представим подробна програма за информиране и профилактика на онкологичните заболявания“, каза при представянето на програмата Георги Георгиев – председател на градския парламент.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.