Едно от пострадалите в Пловдив деца е със счупен гръбначен стълб

Четвърто дете е прието в болница, след като дърво падна върху ученички в Пловдив. Детето е потърсило лекарска помощ, след като баща му се прибрал от работа и видял посинелия му гръб. То е със счупен гръбначен стълб и вероятно ще бъде оперирано.

Другите пострадали са с комоцио, едно от тях - с обездвижени шийни прешлени. 

А при друг случай от Пловдив - дърво се стовари върху три коли. По чудо няма пострадали. 

Дърво падна и рани четири момичета в Пловдив (ВИДЕО)

По думите на мъж, който живее в района, дървот ое изсъхнало още преди 2 години, Многократно подавлаи сигнали до общината, но без успех. “Днес как за 2 часа след този инидент ще свършат работа?”, попита мъжът.  

Обяснението на общината – много сигнали за работа, но малко персонал. И още:  

“Не сме успели да реагираме навреме, поради факта, че дворът е с невъзможност за достъп, трябва да се търсят варианти….планирано е за работа на 23-и, за съжаление метеорологичните условия са ни изпреварили с няколко дни”, обясни Инж. Георги Николаев - зам.-управителят на ОП „Градини и паркове”- Пловдив.

Трябвало ли е да бъде премахнато дървото, паднало върху момичета в Пловдив

А във Враца отменят частичното бедствено положение. Децата се връщат в клас, въпреки че около 70% от покривите на учебните сгради са повредени. Студентите, които учат във филиала на Великотърновския университет обаче най-вероятно ще прекъснат лекциите си, докато не приключи ремонтът на компрометирания покрив. 

Сигналите за повредени сгради са над 500. 

“Ще ни трябва доста време, може би седмици, за да възстановим щетите от ураганния вятър от двата дни”, каза кметът на Враца - Калин Каменов.  

Щетите са за стотици хиляди, но тепърва ще се установяват с точност. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.