Мъжът е със 7 акта и 21 фиша

Полицията в Първомай задържа шофьор, направил няколко опасни маневри на главния път Пловдив-Хасково. Действията на служителите на реда последвали веднага след публикация във Facebook. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Пловдив. 

Около 14:30 ч. шофьор споделил клип от видеорегистратора на своя автомобил, от който се вижда как друга кола се движи с много висока скорост на прав участък между Първомай и с. Бяла река. В даден момент въпросният автомобил започва да изпреварва камион и за секунди се разминава с насрещно движещ се друг шофьор, преминавайки вляво по банкета. В така създалата се ситуация вероятността от челен сблъсък е била много голяма, коментират от полицията.

Три часа след преглед на кадрите, полицаите от Първомай установили самоличността на шофьора, направил опасната маневра. Той е 26-годишен местен жител, който има 7 акта и 21 фиша. Задържан е за 24 часа, а по случая е образувано бързо производство. 

Ръководството на ОД на МВР-Пловдив използва случая да информира гражданите, че служителите на реда активно се запознават с публикациите във всички информационни източници, в т.ч. социални мрежи и медии, в които се представят данни за пътни нарушения и престъпления. Апелът към гражданите е с предимство да подават своите сигнали на тел. 112, за да може полицията да взема своевременни мерки.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: Ирина Шопова, БТА