Това заяви служебният министърът на отбраната по повод решението на Германия да предостави танкове "Леопард" на Украйна

Към момента не се очаква ескалация на конфликта в Украйна. Това заяви служебният министърът на отбраната Димитър Стоянов по повод решението на Германия да предостави танкове "Леопард" на Украйна. 

Министърът добави, че резервът от запасняци у нас трябва да бъде подготвен, заради липсата на казарма. И обясни, че очаква решението на конституционния съд, дали въвеждането на задължителна военна подготовка в мирно време на военни от резерва е допустимо.

“Във формата Рамщайн никой не насилва никого да дава нещо, решението е на всяка една държава какво ще предостави. България предоставя това, което е по приложение 1 от списъка, който беше гласуван в НС. По отношение на войната виждаме, че в момента е една позиционна отбрана от страна на украинската армия, такава е между другото и от страна на руската армия. Не очаквам някакво съществено развитие на конфликта към този момент. Т.е. двете страни просто ще заемат позиционна отбрана”, коментира Стоянов. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.