Коментар на полк. Владимир Миленски и проф. Тодор Тагарев

Доставката на танкове "Леопард 2" за Украйна може да промени хода на войната. Около това мнение се обединиха в студиото на „Здравей, България” военният експерт полк. Владимир Миленски и бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев.

„През последните седмици има доста сериозен застой на фронтовата линия. Русия, мобилизирайки десетки хиляди мъже и изпращайки ги на фронта без никаква подготовка – търпи големи загуби. Но не позволява настъпление на Украйна. В същото време чрез ракетни удари и дронове – Москва унищожава гражданска инфраструктура и да убива хора ежедневно. за да може да продължи украинската офанзива – танковете са без алтернатива”, посочи професор Тагарев.

„Танковете, които получават украинците, са друго поколение. Те са несравними по своите бойни характеристики с танковете, с които разполагат Киев и Москва. Интересното е,че за последните 30 години Русия не направи нищо по отношение на концептуалното си танково строителство. Те ги модернизираха, но не промениха нищо е тях”, подчерта полковник Миленски. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.