Той допълни, че в енергетиката вероятно ще бъдат изпуснати милиони по ПВУ

В раздел "Енергетика" вероятно ще бъдат изпуснати милиони по ПВУ. Около 130 млн. лева се изземват несправедливо от българските потребители на ток. Това каза за "Твоят ден" Георги Самандов от "Български възход".

Днес "Български възход" ще реши как да се яви на изборите. Имам регистрация като партия, но имаме регистрация и като коалиция. Решението ще бъде взето вътрешнопартийно и ще бъде оповестено. Няма разговори за коалиция с НДСВ, това са спекулации. 

Николов: "Български възход" има сериозни притеснения за обезпечаване на вота

По думите му БВ е най-последователната партия. "Нашата дипломатичност не бива да бъде бъркана с мекушавост. В политическа безизходица сме, което води в някои сфери и до институционална. Законът за съдебната власт предстои да бъде гласуван. Твърдо сме решени той да бъде разгледан. Трябва да се фокусираме върху институциите, не върху личностите. Има амбиция точката за главния прокурор да бъде разгледана и гласувана", смята той. 

Според него чрез регламент 1854, който иззема свръхприходите на производителите на електроенергия, е могло да се получат по 1000 лева на домакинство компенсации годишно. "На 31 януари изпълнителната власт трябва да докладва по случая, а очакваме санкции от ЕК за неизпълнение. Ние ще ги изплатим през данъци", обясни Самандов. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.