Бусът на екипа на "Капачки за бъдеще" беше ударен с минохвъргачка докато доставяше хуманитарна помощ

Раненият при обстрел в Украйна българин Саша Андреев почина. Това стана ясно от публикация на Стоян Славчев във Facebook. Екипът на "Капачки за бъдеще" беше в Украйна, за да предостави хуманитарна помощ от България, пише "24 часа". 

Българинът Лазар Радков оцеля по чудо след обстрел в Украйна

"Нашият приятел Саша Андреев, който беше ранен от осколки, водейки част от екипа ни за хуманитарна помощ, почина! Нека имаме в молитвите си неговите близки: съпруга Ирина, син Руслан, дъщери Дарина и Диана, както и внучката Сара! Благодаря на Бога за времето, прекарано заедно и примера му на посветено служение! Всички ние тъжим за поредния отнет живот в тази брутална война! Саша, до Възкресението!", пише Славчев.  

Бусът на екипа на „Капачки за бъдеще” беше ударен в Украйна. За това разказа Лазар Радков в интервю за „Събуди се” след случилото. „По пътя се чу силен взрив. Видяхме кратер в асфалта на няколко метра. Чух как шофьорът на буса вика от болка. Успяхме да излезем и да се укрием. По-късно разбрахме, че вероятно е имало атака с дронове”, обясни тогава той. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.