Пътните служби са в 24-часов режим на работа

Зимата се завърна у нас със снеговалежи и ниски температури. Прогнозите за опасни валежи обаче засега не се потвърждават. Снегът създава затруднения по старопланинските проходи, а валежите се усилиха през последните часове.

Тежък мокър сняг вали от четвъртък вечерта в Габровско. По високите части на прохода „Шипка” снежната покривка достигна 15 сантиметра. „Прогнозите са тази нощ да има снеговалеж с голяма интензивност. Машини и материали са в готовност”, обясни директорът на ОПУ-Габрово Деян Георгиев.

Тир с мандарини се обърна край Нова Загора (СНИМКИ)

Най-тежка е била обстановката през нощта. Температурите по старопланинския проход са минусови и на места има заледявания по настилката.

„Проблеми на прохода „Шипка” със закъсали автомобили не е имало. На други места имаше аварирали коли. Температурите са отрицателни през цялото денонощие и сме готови за обработка”, допълни Георгиев.

На „Прохода на Републиката” сняг не успя да натрупа. Трафикът по международния път е тежък заради движението на тирове, които на определени интервали се спират на обособени паркинги, за да се разтоварят опашките на „Дунав мост” при Русе.

Пътните служби са в 24-часов режим за почивните дни, когато се очаква да натрупа по-обилен сняг. Съветът е автомобилите да са оборудвани с вериги по „Шипка” и „Хаинбоаз”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.