Инициатива ни кара да си припомним какво ни е накарало да се влюбим в човека до нас

Започва международната седмица на брака. Тази година темата на конкурса към събитието е „Оцени своята половинка”. Инициативата се провежда за 12-и пореден път.

„Понякога ни трябва една добра дума, която да осветли деня ни. И именно това е смисълът на инициативата, която е стартирала преди повече от 25 години в световен мащаб. В Англия е започнала първо. Да си припомним какво ни е накарало да се влюбим един в друг, какво сега ни е необходимо, за да продължим да сме щастливи, удовлетворени в брака си, да не взимаме човека до нас за даденост, а наистина да правим онези малки жестове”, обясни Михаела Джоргова, психолог и координатор на екипа на „Седмица на брака” в България.

Инициативата се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в близо 30 страни по света. Целта е да се помогне на съпрузите да обръщат повече внимание един на друг.

„Всеки от партньорите трябва да каже какво го е привлякло и какво продължава и днес да го привлича в партньора му. Заедно със своя снимка, от колко години са семейни, да ни го изпратят на Facebook страницата на инициативата на „Седмицата на брака”, призова още Михаела Джоргова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.