В търсенето се включиха и частни дронове

Продължава издирването на 25-годишния Емил Боев от Перник. Мъжът е в неизвестност от събота вечерта. В акцията днес се включи и хеликоптер на Специалните части за въздушно наблюдение на МВР. Машината е оборудвана с камери с много висока резолюция. Беше пуснат и дрон на Столичната община с термокамери.

Засякоха на камера изчезналия Емил от Перник

Твърди се, че младият мъж е забелязан на камери в гората над Перник. „Търсихме в тази посока докъм 1 ч. сутринта. Много хора и организации бяха на мястото, но нямаме нова следа. По това, което ни обясни братът на Емил, на камерите се вижда силует, който доста прилича на него, но няма сигурна информация”, каза приятел на изчезналия.

„На камерите се вижда, че се клати. Видимо е пиян. Познаха го по дрехите. Просто се е подпрял на оградата и се люшка”, обясни близък на мъжа.

В издирването във вторник се включиха много доброволци, спасители и обучени кучета.  

„Претърсва се огромен периметър в урбанизираната част, в откритите рудници. Преглеждат се записи от камерите, но за момента всичко е безрезултатно”, твърди Денислав Станимиров, Съюз на Българските спасители.

На терен часове наред бяха и служители на МВР-Плевен с дрон и термокамери, пожарникари, както и хората от клуба по парапланеризъм.  Издирването се очаква да продължи до късно във вторник вечер. То ще продължи и в сряда. Към момента броят на доброволците е достатъчен.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.