В търсенето отново се включиха много доброволци

Акцията за намирането на Емил Боев в Перник навлезе в нов етап. Масираното търсене днес продължи не в гората, а във вътрешността на града. Десетки доброволци се включиха, но засега без резултат.

„Имаме причини да вярваме, че Емил се е върнал обратно в града, след като последно е бил засечен от камерите в гората. Молим хората на Перник да ни помогнат, за да го намерим”, каза Стефани Стоева - приятелка на Емил.


Доброволците, разделени на групи, обиколиха няколко квартала на Перник. Проверяваха се мазета, тавани, изоставени сгради и постройки.

„Целият Перник казва, че ако е имало влизане в някоя къща, всички са щели да забележат. До момента никой не е казал абсолютно нищо”, смята доброволецът Виктория Томчева.

Паралелно продължава и акцията на полицията. Специализираните части обхождат горските местности.

„Остави ли сме планината на професионалистите. Няма как да се пратят 100 полицаи, които да ходят от врата на врата. В това ще сме полезни ние. Всичко е критично в момента. Вече тече пети ден, в който Емил го няма. Единствената добра новина, ако може да се нарече така, е че не го открихме в планината”, каза братът на изчезналия мъж.

Акцията на доброволците в Перник ще продължи и тази вечер до 22 ч.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.