Евроджъст възнамерява скоро да започне изграждането на такъв център

Евроджъст скоро ще започне да създава център в Хага за разследване на събития във връзка с конфликта в Украйна, каза говорителят на агенцията Тон ван Лиероп. „Този център ще стане част от съществуващата структура на Съвместния екип за разследване, създаден през март 2022 г., за предполагаеми големи международни престъпления, извършени в Украйна“, каза ван Лиероп, цитиран в медиите.

Според него това ще даде възможност за оптимално хармонизиране на съществуващите разследвания на големи международни престъпления с разследване на събитията по време на конфликта в Украйна. Евроджъст възнамерява скоро да започне изграждането на такъв център. Всички заинтересовани страни ще бъдат редовно информирани за напредъка на работата“, допълниха от агенцията.

Евроджъст е агенция на Европейския съюз, занимаваща се със съдебното сътрудничество по наказателни дела между агенциите на държавите-членки. Седалището му е в Хага, Нидерландия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook. 

Източник: БГНЕС