Пакетът включва оръжия от запасите на Пентагона на стойност 425 милиона долара плюс 1,75 милиарда за купуване на въоръжение

Съединените щати обявиха днес, че предоставят на Украйна нов пакет военна помощ. Той възлиза на общо над 2 милиарда долара, предаде Франс прес, като се позова на Пентагона.

Помощта включва по-конкретно "ключови (системи) за противовъздушна отбрана, за да бъде помогнато на Украйна да защитава своето население, както и бронирани бойни машини на пехотата". Пакетът съдържа също боеприпаси да противотанкови ракетни комплекси "Джавлин" (Javelin) и за артилерийски системи "Хаймарс" (HIMARS), пише в комюнике на министерството на отбраната на САЩ.

Новата помощ е на обща стойност 2,175 милиарда долара. Пакетът включва оръжия от запасите на Пентагона на стойност 425 милиона долара плюс 1,75 милиарда за купуване на въоръжение от съответните производители.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: Николай Станоев, БТА