Той се е чул с приятелката на изчезналия в Перник Емил

„Приех поканата на вътрешния министър Иван Демерджиев да работя по въпросите за намаляване на бедствията”. Това заяви в студиото на предаването „На фокус” комисар от резерва Николай Николов, който дълги години ръководеше Националната пожарна.

"Познавам се с премиера Борисов, работили сме заедно, към момента не стои на дневен ред влизането ми в политиката. Продължавам с това, с което до скоро се занимавах", каза Николов.

Той е оптимист за бъдещето на пожарната и смята, че екип от млади амбициозни хора, може да направи много. Призна, че носи носталгията по работата и продължава да се чува с колегите си, защото има 43 години стаж в пожарната.

Братът на изчезналия Емил: Последно се чу с майка ни, каза, че я обича

За издирването на 25-годишния Емил Боев комисар Николов каза, че познава голяма част от спасителите. „Аз съм от Перник. Терените не са толкова пресечени, колкото има гъста растителност. Доброволците натрупаха опит миналата година, бързо се организират”, категоричен е Николов и допълни, че се е чул с приятелката на изчезналия млад мъж.

Повече може да гледате във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.