Президентът на САЩ смята, че руският президент Владимир Путин е разчитал на "разпадането на НАТО"

Президентът на САЩ Джо Байдън смята, че руският президент Владимир Путин е разчитал на "разпадането на НАТО", след като е започнал военна операция в Украйна, както и на подкрепата на рускоговорящите украинци, които да приветстват руските военни. Нищо от това не се е случило и страните от НАТО имат "по-добри отношения" от всякога, заяви президентът на САЩ пред RBS NewsHour.

Джо Байдън смята, че "Путин няма как да се справи с това" и че той "вече е загубил Украйна". Той също така нарече по-ранното си обещание към САЩ да подкрепи Украйна "толкова дълго, колкото е необходимо", безсрочен ангажимент.

Владимир Путин посочи разширяването на НАТО като една от причините за започване на войната в Украйна. През септември говорителят на президента Дмитрий Песков заяви, че решението за призоваване на резервистите на военна служба е било взето заради "фактическото участие" на НАТО в руско-украинския военен конфликт. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС