Това заяви областният управител на Пловдив Ангел Стоев на съвместна пресконференция с кмета на Карлово

Около 60 милиона лева ще са необходими за възстановяването на пострадалите от наводнението през септември миналата година карловски села Каравелово, Богдан и Слатина. Най-спешните действия са укрепване на речните дерета и корита. Това заяви областният управител на Пловдив Ангел Стоев на съвместна пресконференция с кмета на Карлово.

Действията по разчистването на карловските села от унищожителното наводнение продължават. В ход са и усилията на администрацията за стартирането на реалните възстановителни действия.

„Ние разбираме притесненията на хората, тяхното голямо желание всичко да стане на момента. Има закон за обществените поръчки и ние трябва да работим по него. За 2023 година ще са необходими около 60 милиона лева, за да може да приключим възстановяването, дай Боже и да успеем”, заяви Ангел Стоев.

„Виждате, че времето е кратко, а работата много”, заяви Емил Кабаиванов, кмет на Карлово.

„Броят на обществените поръчки, които сме обявили и които предстои да обявим, които има на втори етап ще бъдат над 40. Разбирате, че това е огромен мащаб от процедури”, обясни още той.

Хората, които още не са забравили бедствието и трудно се възстановяват, се страхуват от нови приливни вълни през пролетта. За спешно отпускане на 9 милиона лева настоява областният управител на заседанието на междуведомствената комисия, което ще се проведе следващата седмица.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.