Това каза опечалената Слава Иванова пред NOVA

„Молбите ми към Вселената да е ранен не се изпълниха”. Това каза майката на застреляния в сряда вечерта психолог Иван Владимиров. Слава Иванова разказа пред NOVA, че семейството отдавна има конфликт със стрелеца, подавани са и десетки жалби. Хора от блока пък споделиха, че той е проявявал агресия и към други свои съседи.

Задържаният е 52-годишен бивш полицай, с когото Владимиров от години имал спорове от битов характер. Каква е точната причина за стрелбата, все още се уточнява. Майка му обаче е категорична, че не става въпрос за инцидент, а за планирано убийство.

Актьорът Владимир Михайлов за убийството на приятеля му - психолога Иван Владимиров

„Това, което чух, е, че е много добре планирано и обмислено убийство, с много добре планирана и измислена инсценировка, че е нападнат от сина ми и че той е действал при самозащита”, коментира още опечалената майка.

Тя разкри и причината за възобновяването на 30-годишния конфликт между семейството ѝ и това на сочения за убиец. „Започна отново поради обстоятелството, че 30 години майката на убиеца, която е клошарка, беше напълнила коридора на стълбището и мазето с нейните кашони и найлони, които предава за пари. Синът ми, когато се върна от Америка, заедно с едно друго момче, направиха акция да се изчисти дворът и в суматохата някакви нейни чували са били изхвърлени. Стрелецът повикал полиция, която му обяснила, че всички вещи извън жилището му могат да бъдат почистени", каза Иванова.

Агресивният съсед не говорел с никого от блока. Случвало се е на два пъти да вади пистолет на съседи. 

Застреляха психолога Иван Владимиров в София, задържан е бивш полицай

Няма свидетели на стрелбата. Трупът на жертвата е намерен от двама съседи, които чули шум и усетили миризма, която определят като "странна", каза в изявление говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. „Между заподозрения и убития имало междусъседски спорове от битов характер. Все още изясняваме точната причина за стрелбата. Задържаният не отрича, че е извършил убийството, но засега е заявил това само при беседа с полицията”, каза още Петрова.

Слава Иванова не скри сълзите си пред камерата на NOVA и сподели, че загубата е непрежалима. „Опитвам се да живея с мисълта, че съм изключително благодарна за това, че той е бил в живота ми. Той ми даде много, той ми беше учител”, каза майката.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.