Входът на блока, в който е живеел Иван Владимиров, е отрупан с цветя

Втори ден близки и приятели на убития Иван Владимиров търсят отговор на въпроса какво е провокирало агресията на 52-годишния бивш полицай и защо полицията не е реагирала на сигналите. Роднините на жертвата твърдят, че той е бил подлаган на системен тормоз от страна на бившия полицай. От разказите им става ясно, че той е намирал многократно вратата си намазана с олио, а прозорците му били замеряни с яйца. От най-близкото обкръжение на убития психолог признават, че конфликтът между семействата бил хроничен, но Иван Владимиров се опитвал да го разреши по мирен път. Те са категорични, че ако е имало реакция на жалбите, подадени в полицията, Иван най-вероятно е щял да остане жив.

Ден след смъртта на Владимиров входът на блока, в който загуби живота си, е отрупан с цветя. А хората, живеещи в района са, потресени от смъртта му.

„Това е ужасно. Ние се намираме в центъра на София. Как е възможно?”, се питат съседи на убития.

Застреляха психолога Иван Владимиров в София, задържан е бивш полицай

Близките му все още се опитват да осъзнаят загубата. И разказват, че Иван е правел опити да се изнесе от блока.

„Този конфликт е бил хроничен от много години. Иван работеше в посока да си построи къща. Тя беше почти готова”, сподели Веселин Димов, приятел на жертвата.

Часове след убийството, майката на Иван – Слава Иванова, обясни, че междусъседската война е започнала преди 30 години. А убиецът на сина й е агресивен.

„Непрекъснато слагаше листовки, че от 14.00 ч. до 16.00 ч. трябва да се пази тишина. Единственото, което правим, е че ходим по пода и се чува скърцане на паркет. Този мъж не говори с никого от блока. Преди време е вадил пистолет срещу двама души”, разказа Иванова.

Близките на убития 45-годишен мъж разказват, че той се опитвал да реши конфликта по мирен път.

„Иван казваше, ако някой ме убие, ще е той, но никога не е тръгвал на бой или не е смятал, че с физическа саморазправа можеш да си решиш проблемите”, смята Нина Иванова, братовчедка на жертвата. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.