Вижте неочакваната развръзка на историята на Емил Желязков

Неочаквано продължение на една абсурдна история, която NOVA разказа в навечерието на Коледа. Мъж се оказа законен собственик на автомобил, внесен от Италия, закупен от автокъща у нас, регистриран в КАТ и накрая отнет, заради кражба, регистрирана в базата данни на Интерпол.

Българският собственик карал колата си девет години, като излизал и в чужбина, но преди три месеца, при рутинна проверка, колата “светнала” в системата на КАТ, че се издирва в Италия за кражба и била отнета. Дни преди Коледа Емил Желязков помоли “колегата си” от Италия, обявил колата за открадната, да не настоява за нейното връщане.

Ще остане ли шофьор без кола, след като я обявиха за открадната в Италия преди години

Близо три месеца по-късно италианският застраховател и италианският собственик на автомобила са се отказали от претенциите. Това станало чрез кореспонденция между българската и италианската полиция. „Италианският собственик казал, че няма да го ползва повече  и колата ми бе върната”, заяви в ефира на „Здравей, България” Емил Желязков.

По думите му обаче той в момента няма официален документ, който да удостоверява, че този автомобил вече не е краден. „Имам само заповед за връщане”, подчерта мъжът.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.